Продукти: около 1 кг брашно,1/2 чаша пудра захар, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 чаена лъжичка сол, 3-4 супени лъжици растително масло, 1/4 кг кисело мляко, 2 яйца и отделно 1 жълтък, пазбит с малко прясно мляко за намазване на питката.
Брашното се пресява със солта 2 пъти. В средата се прави вдлъбнатина, в която се изсипва сместа от разбитите с киселото мляко и захарта яйца и растителното масло. Замесва се меко тесто, като се добавя малко хладка вода. Тестото се меси върху набрашнена маса, докато се образуват мехури. Оформя се на питка и се поставя в намазана тава. Питката може да се украси с форми, изработени от сущото тесто. Намазва се с разбития жълтък, набожда се с вилица и след като престои 10-15 минути се пече в умерена фурна. Опечената питка се загъва в кърпа, за д изстине бавно и се поднася с мед или сирене.