Свинско месо с кисело зеле

Продукти за 4 порции: 800 гр. свинско месо, 3 супени лъжици свинска мас, 2 1/2 кг кисело зеле, 2 глави лук, чевен пипер, черен пипер, 2-3 люти пиперчици, сол

Месото се нарязва на едри парченца, посплява се с малко сол и са запържва в половината от маста. Изважда се и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситно кромид лук, наръсва се с червен пипер и се връща месото. Заливаа се с гореща водаи се вари на умерен огън. Зелето са накълцва, слага се в тава, поръсва се с останалата мазнина и се задушава в фурната до омекотяване. Прибават се месото и лчтите пиперки и ястието се пече за 1/2 час.
Поднася се наръсено с черен пипер.
Свинско месо с кисело зеле